Gran pri za Dopisničku redakciju RTS-a

U konkurenciji više od dve stotine televizijskih autora iz čitavog regiona, deseti festival "Pres vitez", ove godine održan u Zrenjaninu, obeležili su novinari Radio-televizije Srbije: nagrađeno je šest novinara RTS-a. Produkcioni Gran pri dodeljen Dopisničkoj redakciji, dok je titula najboljeg novinara pripala Dragani Sotirovski.

U konkurenciji više od dve stotine televizijskih autora iz čitavog regiona, deseti festival "Pres vitez", ove godine održan u Zrenjaninu, obeležili su novinari Radio-televizije Srbije zapaženim nagradama u domenu informativnog i dokumentarnog izraza.

Dodeljeno je jedanaest nagrada i sedam propratnih priznanja, a novoustanovljena nagrada "Dušanka Kalanj" pripala je novinarki i urednici RTS Radi Đurić.

"Zanimljivo, ovo mi je prva nagrada. U stvari, tek kada sam je dobila shvatila sam da je ovo prvi put da sam dobila nagradu za TV lice", rekla je Rada Đurić. "Ali, lepo je! Malo sam se zbunila i nisam znala šta da kažem, a čudno je to za mene..."

Titula najboljeg novinara ovogodišnjeg festivala pripala je Dragani Sotirovski iz Dopisništva RTS u Nišu. "Fantastičan je osećaj kada vas žiri proglasi najboljim novinarom", rekla je Dragana Sotirovski. "Konkurencija je bila izuzetno velika, a s obzirom na to da je penzija još daleko, trebalo bi još da se radi, da se i dalje bude dobar i zapažen, kako bi smo eto i dobijali nagrade, a i motivisali mlade ljude
 da nam se pridruže."

Novinari, snimatelji i montažeri dopisničke mreže RTS-a već godinama osvajaju priznanja "Pres vitez".

„Veliki izazov i u budućem periodu, ne samo za mene lično kao dobitnika nagrade nego i za celo Dopisništvo RTS-a u Šapcu", naglasila je Tanja Dimitrić Mijailović. "Ovo jeste novinarska nagrada iza koje stoji i te kako dobar snimateljski, isto tako i montažerski rad mojih kolega."

"Pošto ove godine obeležavamo 20 godina rada Dopisništva RTS u Pančevu, to je bio motiv da se prijavim za ovaj festival i izuzetno mi je drago što su drugi ljudi, pre svega kolege, prepoznali to što mi radimo", komentariše nagradu novinar Goran Jovičić.

Dragoslav Gogić iz kruševačkog dopisništva RTS-a takođe je dobio nagradu:

"Nagrade motivišu da se čovek malo više udubi u neki svoj fah, a to je dokumentarni program u mom slučaju. Ja živim od informativnog, ali mi je srce u dokumentarnom programu."

Specijalnu diplomu "Pres vitez" za originalnu temu - rad na minijaturi "Prijateljstvo bez granica" - dobila je Nadežda Gavrilović iz TV centra Užice.

U kategoriji dokumentarnog programa Zlatnu plaketu za mladog novinara dobila je Ana Božović, za reportažu "Zeleni dvor", koju je snimila sa ekipom "Knjige  utisaka".

Žiri sastavljen od 15 televizijskih stvaralaca ove godine je produkcijski Gran pri dodelio Radio-televiziji Srbije i dopisničkoj mreži naše kuće.

"Mi godišnje proizvedemo oko 16 hiljada informativnih priloga, više od tri i po hiljade puta se uključimo uživo u program, što je i suština moderne televizije", naglašava mr Nenad J. Ristić, odgovorni urednik redakcije Dopisništva RTS-a. "Uz to radimo i za druge redakcije unutar naše kuće, dabome i za Radio Beograd, tako da je ovaj Gran pri zaista zaslužena nagrada i motiv."

Tokom deset godina postojanja TV festivala "Pres vitez" predstavilo se više od dve hiljade medijskih radnika iz celog sveta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 29. dec 2015, 17:54) - Aleksandar [neregistrovani]

Svaka čast

Dopisnička mreža RTS-a, je najkvalitetnije što postoji u srpskim medijima. Pretplatu treba plaćati samo zbog njih!

(utorak, 29. dec 2015, 17:49) - anonVera Aksentijevicymous [neregistrovani]

Press vitez dopisnickoj RTS-a

Bravo kolege,ponosna sam na vas