Segvej-nova turistička atrakcija

Po uzoru na evropske i svetske metropole, u Beogradu od skoro postoje Segvej ture. Turisti i Beograđani sada mogu da obiđu grad i bolje ga upoznaju, vozeći ova lagana i mala vozila na dva točka. Rade na električni pogon, ne zagađuju okolinu i tiha su.

Iako svetski hit, u Beogradu postoji tek od prošle godine. Segvej je sigurno, ekološko i ekonomično vozilo. Idealan je za ljude koji ne planiraju dugo da ostanu u Beogradu a žele da, za kratko vreme, obiđu grad.

"Mahom nam dolaze turisti iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i skandinavskih zemalja. Pošto je Segvej ekološko vozilo, kod tih ljudi je znatno veća svest o njegovom značaju, a sem toga, ovakva vozila kod njih već postoje, deset ili petnaest godina, pa im je to apsolutno poznato", kaže Vlada Radivojević, Segvej.

Vožnja je veoma jednostavna, prijatna i zabavna. Maksimalna brzina je 30 kilometara na sat. Ne postoji starosna granica, a da bi se, pokrenuo Segvej, potrebno je da korisnik ima najmanje 40 kilograma. Izazivaju veliku pažnju prolaznika.

"Pitaju nas mogu li ja to da vozim, mogu li da padnem, što sam i ja prvi put pitao, doduše na engleskom. Kako to ide, da li je potrebna dozvola. Gde to mogu da iznajmim", kaže Vlada Radivojević, Segvej.

Ova vozila ne koriste se samo u turističke svrhe. U mnogim zemljama služe za nadgledanje aerodroma i stanica gradskog prevoza, tržnim centrima i studentskim domovima. U Americi, Segvej se koristi i za dostavu pice.

Kada ga jednom kupite ili iznajmite ne morate više plaćati benzin, popravke i održavanje svog automobila. Dovoljno je samo da napunite baterije, kao što to činite na svom mobilnom telefonu. Idealan je za vožnju po gradu, a, što je najvažnije, lako se parkira.

broj komentara 0 pošalji komentar