Čestitke zvaničnika SNS-u i Vučiću na izbornoj pobedi

Domaći i svetski zvaničnici čestitali su predsedniku Srbije i lideru SNS-a Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednj stranci pobedu na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

Predsednik Evropske narodne partije Donald Tusk čestitao je Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću na rezultatima jučarašnjih parlamentranih i lokalnih izbora u Srbiji, uz ocenu da je taj rezultat dokaz poverenja građana i Vučićeve efikasnosti.

"Iskoristite ovaj uspeh na evropskom putu Srbije, za dobro građana, ali i pobeđenih", naipsao je Tusk na svom Tviter nalogu i dodao da "više vlasti znači i veću odgovornost".

Kurc: Pobeda je glas poverenja

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc čestitao je izbornu pobedu Aleksandru Vučiću, uz poruku da se raduje daljoj saradnji, te da se nada brzom napretku Srbije na putu u EU.

"Vaša jasna pobeda je glas poverenja, koliko i snažan mandat od strane građana Srbije za dalji uspešan napredak na evropskom putu i oporavku zemlje od posledica koronavirusa kroz politiku okrenutu ka budućnosti i održivosti", poručio je lider Narodne partije Austrije (OVP).

Orban: Istorijska pobeda SNS-a

Pisanu čestitku predsedniku Vučiću uputio je danas i mađarski premijer Viktor Orban.

"Dozvolite mi da vam i ovim putem čestitam na istorisjkoj pobedi koju je SNS zabeležila na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. Uveren sam da je uspešno vođenje vaše vlade stvorilo svaki osnov za to da Srbija na kraju četvorogodišnjeg parlamentarnog ciklusa postane punopravna članica EU", naglasio je Orban.

Dodik: Nezabeležena podrška naroda Srbije

Čestitku je uputio i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

"Uveren sam da Srbija nastavlja putem napretka i razvoja u sigurnu budućnost na čelu sa Vama predsedniče i Srpskom naprednom strankom. Do sada nezabeležena podrška naroda Srbije dokazuje da građani podržavaju politike koje vodite poslednjih godina, a koje se odnose, pre svega, na ekonomski prosperitet zemlje", naveo je Dodik u čestitki.

Cvijanović: Pobeda SNS-a rezultat uspešne politike

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, u ime građana i u svoje ime, čestitala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci i listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedu na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.

"Vaša pobeda predstavlja rezultat uspešne politike koju vodite na dobrobit svih građana Srbije, kao i ogromnog truda koji ulažete u cilju jačanja Srbije i unapređenja odnosa u celom regionu", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Čestitke i od Janše

I slovenački premijer Janez Janša čestitao je predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

"Čestitke SNS i predsedniku Vučiću, našim partnerima u Međunarodnoj demokratskoj uniji (IDU) na ubedljivoj pobedi na jučerašnjim izborima u Srbiji", napisao je Janša na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Čestitke povodom pobede na izborima objavljene su i na zvaničnom Tviter nalogu IDU.

"Čestitke članici IDU - Srpskoj naprednoj stranci, predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i njihovoj kampanji na snažnoj pobedi na jučerašnjim izborima u Srbiji", navodi se u objavi IDU na Tviteru.

Jelinčič: Rezultat dokaz da Vučić dobro radi svoj posao

Predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič čestitao je predsedniku Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, fantastičnim rezultatima postignutim na juče održanim parlamentarnim izborima.

"Rezultat je dokaz da radite dobro za svoju državu i narod. Želimo vam veliki uspeh", napisao je predsednik parlamentarne Slovenačke nacionalne stranke Jelinčič.

Sarkasijan u čestitki Vučiću: Impresivna pobeda

Predsednik Jermenije Arman Sarkisijan čestitao je danas predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću "na impresivnoj pobedi" na parlamentarnim izborima, ističući da su rezultati demokratskih izbora potvrdili snažnu podršku koju Vučić uživa među građanima Srbije.

"Koalicija koju preedvodite ostvarila je ubedljivu pobedu i uveren sam da će ova pobeda biti od značaja za konzistentan razvoj i prosperitet Srbije", navodi se u čestitki jermenskog predsednika.

Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojio 61,5 odsto glasova, SPS-JS 10,38 i SPAS Aleksandra Šapića 3,68 odsto glasova.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво