PSG: Napadnut član naše omladine dok je skupljao potpise

Član Omladine Pokreta slobodnih građana Aleksandar Pašalić napadnut je na Zelenom vencu u Beogradu, saopštio je PSG i dodao da je policija trenutno na licu mesta.

Pokret slobodnih građana je saopštio da je devetnaestogodišnji Aleksandar Pašalić napadnut na Zelenom vencu tokom prikupljanja potpisa za izlazak na izbore.

"Stajao sam na ulici i razgovarao sa jednom gospođom koja je htela da nam da potpis, i u tom trenutku je proleteo čovek, nije nam se ni obratio, samo me je udario baš jako pesnicom u stomak i prošao. Pošto se samo stvorio ispred mene, pomislio sam da će nož da izvadi, umesto toga me je udario i pobegao", priča Pašalić.

Policija je trenutno na licu mesta radi uzimanja izjava, a očekuje se i dolazak hitne pomoći.

Pravni tim Pokreta slobodnih građana traži da se napadač identifikuje putem snimaka sa kamera sa Zelenog venca.

"Šta je još potrebno da bi se opozicija probudila?"

Predsednik PSG-a Sergej Trifunović, koji je juče napadnut u Knez Mihailovoj, nije bio na štandu u trenutku kada se današnji napad dogodio, ali je odmah potom otišao na Zeleni venac.

"Ne znam šta je još potrebno da se desi da bi se cela opozicija probudila i zaista počela da reaguje. Juče, nakon napada na mene, dobili smo kišu generičkih saopštenja koja su se uglavnom svodila na deklarativne osude, i mislim da je to jako loša poruka", ističe Trifunović.

Lider PSG-a podseća da kad god je neko bio napadnut, on to nikada nije relativizovao.

"Kad je napadnut Borko, Đilas je zvao na tribinu na Stari grad, ja sam pozvao ljude na ulice jer to nije za tribinu. Kad je napadnut Đilas, prvi sam zvao da se dođe ispred njegove kuće. Gde su oni sada? Pišu neka saopštenja", rekao je Trifunović, piše u saopštenju.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво