Pastor raspisao pokrajinske izbore za 26. april

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine za nedelju, 26. april.

Ištvan Pastor je, nakon raspisivanja izbora, pozvao građane da izađu na birališta, kao i sve aktere na borbu argumentima.

"Pozivam građane da 26. aprila iskoriste svoje građansko pravo i daju glas po svojoj želji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će vas u narednom periodu predstavljati u pokrajinskom parlamentu", rekao je Pastor. 

Pastor je stranke, koalicije i grupe građana, koje će učestvovati u izbornoj trci, pozvao da vode kulturnu izbornu kampanju na osnovu programa i projekata.

"Skupština AP Vojvodine je parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju, međusobno uvažavanje i poštovanje. Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju, to je učinak svih 120 poslanika. Iz tog razloga pozivam sve na korektnu i kulturnu izbornu kampanju, na borbu argumentima i programima", rekao je Pastor. 

S obzirom na to da se, u skladu sa navedenom odlukom, pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Autonomnoj pokrajini Vojvodine kao jednoj izbornoj jedinici, poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana. 

Predsednik Aleksandar Vučić ranije je najavio da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta. 

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisaće sutra u 10 sati izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво