Читај ми!

Korona, korona uplaši me ako možeš, uplaši me ako smeš

Srećem komšinicu, nosi masku na licu. Ništa neuobičajeno, pomislim to je zbog zagađenja, stara je žena, teško diše. Upitah za zdravlje i naravno za masku. "A zdravlje, zdravlje je, hvala bogu, dobro, a maska, pa to je zbog korone. Zar niste čuli, kažu da stiže u aprilu i u Srbiju?"

Da, da, čula sam, odgovorim. Jeste februar je, a korona stiže u aprilu. I sve je ona dobro čula. I gde da joj ja sada kvarim doživljaj. Vidim red je već zauzela, a kako bi to u Srbiji prošlo a da nema redova. Ne bih ja tu da se guram, ništa preko reda. Ne daj bože.

Sve znamo i ništa ne znamo o koronavirusu, ali sve što se objavi važno je da je senzacionalno.

Koronavirus će zaraziti 60 odsto svetske populacije. Virus će zaraziti ceo svet, do aprila i u Srbiji. Koronavirus stiže u Srbiju u aprilu! U Srbiji od koronavirusa može da umre 70.000 ljudi. Kinezi razgrabili maske, u Beogradu ih nema!

Izgleda da se ovaj o dolasku korone u aprilu u Srbiju ipak najviše primio. Znam sad bi me svi iz bliskog okruženja napali 'zašto čitaš te tabloide i šta sve pišu'. E pa baš zato, zato što sve to i pišu. Dakle, neko je naručio, ili ako nije, neko nam šalje koronu, e baš u aprilu. Kako je to moguće korona u paket aranžmanu za Srbiju u aprilu?

Razmišljam, ima skoro mesec i po dana do tog aprila, šta ako se omakne pa dođe ranije. Mislim, bilo je pokušaja. Pre svih ovih naslova imali smo i onaj da je koronavirus stigao u Srbiju, pacijent smešten na kliniku. Ispostavilo se ipak da nije zaražen.

Gledam kalendar april mesec, ma ne, Srbija nema termin za takve stvari, istorijskih godišnjica najviše, verski praznici, pa protokoli, izbori....

Bolje da ne dolazi od onog poslednjeg virusa "svinjskog gripa" i afere "Vakcine" još se nismo oporavili. A i pravosuđe u Srbiji je imalo pune ruke posla godinama i na kraju ćorak, ništa. Dakle dovoljan je bio svinjski grip, zato bez korone u aprilu moliću lepo. S koronicom rizikujemo da se uvalimo u nove afere.

Ipak, mislim da je posle takvih informacija bez obzira iz kojih medija dolaze moralo da bude bar jedno obraćanje nadležnih javnosti jel ona dolazi ili ne dolazi. Neko namerno podmeće koronu Srbiji u aprilu i to je očigledno. Ko zna kakve nas još objave očekuju do tog meseca. Stvar je dakle ozbiljna, da ne kažem alarmantna.

Svet je samo profit i profit u bilo kojem obliku. Korona donosi gubitak i dobit svima. Svet je veliki eksperiment koji nikad neće stati. Jedno znam, za mojega života neće se svršiti. A ja imam pravo da verujem i ne verujem svetu kakav mi se nudi.

Veliki su već progutali male i slabe. Ostali su samo veliki i dozvoljeni su svi vidovi borbe. Kome je ruka zadrhtala kad je ispustio bočicu s otrovom nije ni važno, važno je da se razlilo. A šta da radi mali čovek? Da kupi masku i odmah u red. Čekanje može da se isplati.

Raduje me što smo mi u grupi malih, možda nas ne vide od velikih. Dosta smo bili kolateralna šteta. A možda je to kad korona stiže u Srbiju onaj prvi dan u aprilu. Daj bože da je to!

Ma samo vi zarađujte, pišite, pišite... čekam novi naslov.

A korona, ma bre sikter korona! Ja volim Srbiju u aprilu, a tek april u Beogradu!!!

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво