Potpise za predsedničku kandidaturu podneo Miroslav Parović

Lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predao oko 10.500 potpisa građana koji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu.

Parović je, nakon predaje kutija sa overenim potpisima, novinarima rekao da će njegova kandidatura biti "alternativa i brana referendumskoj atmosferi u Srbiji i podeli na one za i protiv (premijera Alesandra) Vučića".

"Smatram da ta referendumska atmosfera sliči onoj atmosferi koju smo imali pred 5. oktobar 2000, a svi jako dobro znamo da se posle toga ovom narodu ništa dobro nije desilo", rekao je Parović.

Naveo je da se kandiduje nasuprot onih koji bez ikakvih rešenja kritikuju aktuelnu vlast, ali i samoj aktuelnoj vlasti, koja, kako je ocenio, sebe na svaki način brani i pokušava da zaštiti.

Ukazao je i na to da se Evropa ubrzano menja, pa zbog toga smatra da su politička i vojna neutralnost najbolje rešenje za Srbiju.

Lider Narodnog slobodarskog pokreta istakao je i da je sa 33 godine on trenutno najmlađi pretendent na funkciju predsednika države, pa će insistirati i na rešavanju problema njegove generacije i zaustavljanju odliva mozgova iz Srbije.

Parović smatra da predstavlja konkurenciju svim, kako je ocenio, lažnim alternativama, poput Saše Jankovića i Vuka Jeremića, za koje je naveo da imaju "botoksirane i ispravljene biografije".

"Boriću se protiv lažnih kandidata, kandidata bez stranke, onih koji pokušavaju da se prikažu kao novi, poput Jankovića i Jeremića, a iza sebe imaju brojne kompromitovane ljude", naveo je Parović.

RIK je do sada proglasio četiri predsedničke kandidature – Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja i Vuka Jeremića. Potpise građana koji ga podržavaju podneo je i Boško Obradović.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво