Predizborna tišina u Srbiji

U ponoć je počela predizborna tišina, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 20 časova. U toku tih 68 sati zabranjena je predizborna kampanja i slanje političkih poruka.

Kršenjem izborne tišine smatra se izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procena rezultata glasanja.

Pored toga, zabranjeno je i postavljanje i deljenje propagandnog materijala u blizini biračkih mesta.

Građani Srbije u nedelju, 24. aprila, glasaju za novi saziv Skupštine Srbije, poslanike pokrajinskog parlamenta i odbornike lokalnih samouprava, a biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Građanima će biti obeležen prst sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a onima koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta, 24. aprila u 20 sati, zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Glasački listić je štampan na papiru boje PANTONE 5315U, olovno-sive, dok će kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampan na papiru boje PANTONE 691U, odnosno prljavo-roze boje.

Štampanje obrazaca za izbor narodnih poslanika biće u 33 varijante na 12 različitih jezika, u zavisnosti od opština.

Na vanrednim parlamentarnim izborima birači će moći da glasaju za 20 lista, a Republička izborna komisija dužna je da zvanične rezultate saopšti najkasnije do 28. aprila u 20 časova.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво