Читај ми!

Izborna tišina u Srbiji

Do ponoći će RIK utvrditi broj birača na parlamentarnim izborima 16. marta. Prema jedinstvenom biračkom spisku Ministarstva pravde i državne uprave 6.767.324 birača ima pravo glasa. U toku je izborna tišina.

Republička izborna komisija će noćas do ponoći utvrditi tačan broj birača na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta, pošto je Ministarstvo pravde i državne uprave 1. marta zaključilo jedinstveni birački spisak, prema kome će pravo glasa u Srbiji imati 6.767.324 birača.

Rešenje RIK-a o tom broju birača biće objavljeno u "Službenom glasniku".

U Srbiji je u toku predizborna tišina koja će trajati do zatvaranja birališta, odnosno do 16. marta u 20 sati i podrazumeva zabranu izborne propagande, što je propisano Zakonom o izboru narodnih poslanika.

Birališta će u nedelju, 16. marta, biti otvorena u sedam sati ujutru, a zatvorena istog dana u 20 sati, kada i prestaje izborna tišina.

Državljani Srbije koji žive u Velikoj Britaniiji i SAD, zbog druge vremenske zone, moći će da glasaju 15. marta od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu, a rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju da budu objavljeni pre završetka glasanja u Srbiji.

Biće otvorena 8.262 biračka mesta u Vojvodini, centralnoj Srbiji i u zavodima za izvršenje zavodskih sankcija, a na Kosovu i Metohiji 90.

Glasaće se i na 35 biračkih mesta u 20 država.

Na izborima za Skupštinu Beograda pravo glasa ima 1.597.624 birača u glavnom gradu, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji.

Birači u Beogradu će moći da glasaju na 1.178 biračkih mesta.

Za 110 odborničkih mesta nadmetaće se 23 izborne liste.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво