Читај ми!

Dveri: Zapostavljeni smo u TV suočavanjima

Predstavnici Pokreta "Dveri" smatraju da su zapostavljeni u televizijskim suočavanjima u predizbornoj kampanji. U poslednja 24 sata na debatama na tri televizije sa nacionalnom frekvencijm predstavnici tog pokreta nisu bili pozvani, kaže nosilac liste "Dveri" Boško Obradović.

Pokret "Dveri" smatra da je u televizijskim sučeljavanjima u predizbornoj kampanji zapostavljen što je u suprotnosti sa pravilnikom Radiodifuzne agencije i Zakonom o izboru narodnih poslanika, prenosi Tanjug.

Nosilac liste Boško Obradović je na konferenciji ispred zgrade RTS-a rekao da "Dveri" žele da zaustave kršenje izbornih pravila.

"U ovom trenutku mi imamo neravnopravni tretman i diskriminaciju ne samo u kampanji za Republiku nego i u beogradskoj kampanji kada se pogleda kako elektronski mediji sa nacionalnom pokrivenošću prate Dveri. U tom smislu naše glavne primedbe su na RTS, B92 i Prvu koje su nas u svojim panelima potpuno isključile, diskriminišući nas i postupajući nezakonito", kaže Obradović.

Istakao je da je to "neviđeni skandal i kršenje svih pravilnika RRA i Zakona o izboru narodnih poslanika", optuživši vladajuće stranke da stoje iza toga.

Obradović je naglasio da se "Dveri" protive medijskoj cenzuri i medijskom mraku u Srbiji i pozvao nadležne da reaguju.

Dveri traže posmatrače iz Rusije

Na predizbornoj tribini u Jagodini, Boško Obradović izjavio je da je sledeći potez te stranke poziv zvaničnicima Rusije da pošalju posmatrače na republičke izbore u Srbiju 16. marta.

"To nam je garant da će izbori i samo brojanje glasova biti regularni i ovoga puta pošteni", rekao je Obradović. 

"Insistiramo sa jedne strene na medijskim uslovima, da se čuju svi učesnici na izborima, a građani će odlučiti za koga će glasati, a sa druge strane da dobijemo međunarodnu podršku u vidu ruskih posmatrača koji će omogućiti brojanje glasova", objsnio je Obradović.

Ako tako bude, a, kako je naveo Obradović, mora tako biti, Pokret "Dveri" će se za to boriti.

"Mi smo potpuno uvereni da se cenzus ne postavlja kao pitanje za Pokret Dveri, prebacićemo ga i idemo ka dvocifrenom izbornom rezultatu, i iznova ćemo biti najveće političko iznenađenje na ovim izborima", istakao je Obradović.

On je dodao i da je građanima dosta političkih stranaka koje gledaju poslednje 24 godine. "Sve su to izlizani i potrošeni političari, preletači, oni su rekli sve što su imali, uradili su sve što su mogli, i mi uporavo živimo i gledamo njihov kraj", rekao je Obradović.

Vreme je za smenu političke generacije i, kako je naveo Obradović, dolazi jedna nova mlada generacija političara.

"Sve su to izlizani i potrošeni političari, preletači, oni su rekli sve što su imali, uradili su sve što su mogli, i mi uporavo živimo i gledamo njihov kraj", rekao je Obradović.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво