Читај ми!

DS: Izjava Maje Gojković govor mržnje

Reči Maje Gojković da je predsednik DS-a "korov" i "seme zla" predstavlja govor mržnje, saopštavaju demokrate. Takve reči predstavljaju pretnju onima koji u Srbiji misle drugačije i koji se usude da dignu svoj glas protiv tog režima, smatra DS.

Demokratska stranka ocenila je večeras da izjava funkcionerke SNS Maje Gojković na mitingu u Novom Sadu predstavlja govor mržnje, poziv na linč i upućivanje pretnji predsedniku DS-a Draganu Đilasu.

Reči Maje Gojković da je predsednik DS-a "korov" i "seme zla" i pozivi aktivistima SNS-a da ga "satru" tako da se "više nikad ne vrati" bile bi samo prostakluci političarke koja, uprkos neprekidnim prelascima iz jedne stranke u drugu, ne može da izbaci duh i retoriku Vojislava Šešelja iz sebe, da se ne radi o visokoj funkcionerki stranke na vlasti koja već dve godine ruši vladavinu prava, demokratiju i gazi institucije ove zemlje, naveo je DS u saopštenju.

Kako je navedeno, kada takve reči dolaze od režima koji je u dosadašnjim kampanjama pokazao da aktivisti vladajuće stranke mogu nesmetano i nekažnjeno da prebijaju aktiviste drugih stranaka u stranačkim prostorijama, onda one predstavljaju pretnju onima koji u Srbiji misle drugačije i koji se usude da dignu svoj glas protiv tog režima.

"Demokratska stranka poziva sve da se ujedine protiv govora mržnje koji se danas čuo sa mitinga onih koji već decenijama isključivo šire mržnju, protiv poziva na linč i protiv pretnji lideru jedine stranke koja se usuđuje da se suprotstavi Srpskoj naprednoj stranci", navodi se u saopštenju DS-a.

Član Predsedništva SNS-a Maja Gojković rekla je večeras da je Srbija spremna za korenite reforme i da je potrebno da se iskoreni "seme zla", koje personifikuju Milorad Mišković i Dragan Đilas.

Gojkovićeva je rekla da su ljudi kao što su Mišković i Đilas, vladajući našim životima godinama, stvorili sistem i sliku Srbije prema tom sistemu u kojem je teško da građani sa svojih deset prstiju prehrane svoju decu.

"Zbog toga je bitno da to 'seme zla', koje personifikuju Mišković i Đilas, i svi tajkuni, bude iskorenjeno, da ne pomisle da mogu ponovo da se rode", poručila je Gojković.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво