Читај ми!

Koštunica podržao Nikolića

DSS i SNS potpisali sporazum o podršci Tomislavu Nikoliću u drugom krugu izbora. Postoji sumnja da je došlo do izborne krađe 6. maja, navodi se u tekstu sporazuma. Dogovoreno je da se građani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

Demokratska stranka Srbije pozvala je građane da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica i predsednik SNS-a Tomislav Nikolić potpisali su sporazum o podršci kojim su se saglasili da postoji opravdana sumnja da je došlo do ozbiljnih izbornih neregularnosti i izborne krađe 6. maja.

Dve partije su se dogovorile da se građani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

U sporazumu dve stranke navodi se da je utvrđeno, uz mnogobrojne druge neregularnosti, da nedostaje dvadeset džakova sa izbornim listićima, a vlast uporno odbija razuman predlog da se ponovo prebroje glasovi, kao i da je, i pored opravdane sumnje u izbornu krađu, predsednik SNS-a Tomislav Nikolić odlučio da je u interesu Srbije da se održi drugi izborni krug.

Koštunica i Nikolić saglasili su se i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država, ili Srbija treba da bude članica EU, razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu.

DSS i SNS će vođenjem usaglašene politike u Skupštini Srbije omogućiti da se građani i o političkoj i o vojnoj neutralnosti izjasne na referendumu, piše u sporazumu.

Koštunica i Nikolić su se, takođe, saglasili da se pitanje promene Ustava Srbije neće pokretati i biti podržano bez saglasnosti obe stranke i da će DSS i SNS u Skupštini Srbije voditi usaglašenu politiku kada je u pitanju Ustav Srbije.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво