Читај ми!

Nikolić pozvao Tadića na TV duel

Pozivam lidera DS-a Borisa Tadića na televizijski duel na kojem ćemo razrešiti ko je šta radio i kako stekao imovinu, rekao predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić. Duel na RTS-u.

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je lidera Demokratske stranke Borisa Tadića na televizijski duel na kome bi, kako je rekao, bilo razjašnjeno ko je šta radio i kako je stekao imovinu.

TV debata predsedničkih kandidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića održaće se 16. maja, na Prvom programu RTS-a.

"Vidim da bivši predsednik sumnja u moju čast i poštenje. Podržavam tu ideju da se istraži šta je sve ko u životu radio i pitam ga zašto za ovih osam godina nije pokrenuo tu akciju. Možda zato što je bio isključivo predsednik svoje stranke, pa je trebalo da razjuruje ljude s kojima ujutru pije kafu", rekao je Nikolić uz poziv da o tome razgovaraju direktno pred kamerama.

"Pozivam Tadića da o tome razgovaramo direktno, ne preko njegovih medija koje zloupotrebljava, nego na RTS, ili gde on hoće i kako hoće", poručio je Nikolić.

Tadić rekao da je za duel spreman već sutra, međutim, Nikolić taj predlog nije prihvatio, već je ostavio alternativu za četvrtak i subotu.

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke pozvao je Tadića da ponese knjige i račune, a on će, sa druge strane, poneti i povesti sve što kako bi se to konačno raščistilo, rekao je Nikolić obraćajući se pristalicama u Staroj Pazovi.

Nikolić je rekao i da ne liči na njega da uvek uzvraća onome ko s njim prljavo razgovara.

"Neka Tadić razmisli koliko je već uprljao svoje ruke i koliko je teško da prebaci odgovornost na mene kad ima odgovornosti i kod sebe i u svojim redovima", rekao je predsednički kandidat SNS-a.

Nikolić je istakao da ne očekuje podršku stranaka, već građana koji žele promene, a liderima stranaka poručio je da ne ograničavaju birače prilikom izbora jer, kako je rekao, to nije moguće.

"Pozivam sve građane da izađu na izbore, jer, iako više nema njihovih kandidata, biće izabran njihov predsednik. Neka odluče koga žele za predsednika: ili da se nastavi agonija u kojoj smo živeli do sada, ili da izvedemo mnogo toga dobrog za građane Srbije", rekao je Nikolić.

Lider SNS-a istakao je da nije bilo razgovora ni o formiranju vlade, ni o podršci u drugom krugu predsedničkih izbora.

Komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da su mu potrebne garancije za podršku nekog od dvojice kandidata pre drugog kruga, jer je moguće da se DS i SNS dogovore bez socijalista, Nikolić je rekao da neke od izjava Dačiću može da oprosti, jer su date tokom noći u kojoj se "možda nešto i popilo".

"Ali prošlo je vreme kada se pije, sada treba da se radi. Neka malo uskladi svoje izjave sa situacijom u Srbiji i sve će biti kako treba", zaključio je Nikolić.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво