Читај ми!

Jadranka Šešelj predsednički kandidat

Supruga Vojislava Šešelja, Jadranka Šešelj, kandidat je SRS-a na predsedničkim izborima 6. maja. Kandidujem se sa željom da sačuvam stranku i Srbiju od onih koji su ih izdali, rekla Jadranka Šešelj.

Srpska radikalna stranka saopštila je da je kandidat te stranke za predsednika Srbije Jadranka Šešelj, supruga predsednika stranke Vojislava Šešelja.

Jadranka Šešelj kaže da se na kandidaturu odlučila kako bi odbranila politički program i političku zaostavštinu svog supruga, njegovu stranku i interese Srbije i Srba.

"Odlazeći u Hag, moj suprug, Vojislav Šešelj, Srpsku radikalnu stranku i ideju ponosne Srbije, koja se nikome ne udvara i brani svakog čoveka, ostavio je Tomislavu Nikoliću, koji je tu ideju izdao, a stranku odlučio da uništi. Izdali su sve, ostala je samo Srbija da je izdaju i ja hoću protiv toga da se borim", rekla je Jadranka Šešelj za Tanjug.

Ona je istakla da smatra svojom obavezom i prema suprugu i prema članovima Srpske radikalne stranke, koji su, kako je navela, prošli kroz najteže progone i pritiske, i takozvanih naprednjaka i vlasti, da stane u odbranu svega za sta se Vojislav Šešelj borio i zbog čega "nevino strada već godinama u haškom zatvoru".

"Meni je SRS kuća, moja porodica, sve što je moj suprug stvorio. Kandidujem se sa jedinom željom da je sačuvam od onih koji su izdali Voju i stranku i koji bi tako isto izdali i Srbiju", rekla je Jadranka Šešelj i dodala da je suprug u tome u potpunosti podržava.

Evropska iluzija

Prema njenim rečima, Srbija je danas ponižena, a Boris Tadić i Tomislav Nikolić se, kaže, utrkuju ko će pre odustati od nacionalnih i interesa Srba zarad EU.

"Za interese malog čoveka, koji teško živi i koji zna da ništa ne može da očekuje od te evropske iluzije, malo ko brine", dodala je Šešeljeva.

Na pitanje o političkom programu sa kojim se kandiaduje, ona je ocenila da "u Srbiji danas niko ne mari za ono sto je srpski nacionalni interes, u Srbiji danas niko ne želi ni da pomene Kosovo, u Srbiji danas sve što je srpsko je ugroženo".

"A ugroženi su pre svega Srbi kojih ima sve manje, koji sve teže žive i o kojima država ne brine", ocenila je Šešeljeva i naglasila da to pre svega znači da će nastojati zajedno sa SRS da "stanemo na put lopovluku, poništimo privatizacije i zaustavimo rasprodaju Srbije".

Na pitanje kako će se nositi sa činjenicom da nema političkog iskustva, kandidat SRS-a je odgovorila da se kandiduje jer je to želja njene stranke i Vojislava Šešelja.

"Sve ove godine moj najveći zadatak bio je da pomognem svom suprugu da izdrži, da pobedi i da se istina o Srbiji čuje u Hagu. Nisu me zanimale funkcije, ni moć, već istina. Ja nisam političar, ja sam žena kojoj je SRS bila sudbina 22 godine i za koju želim da se borim", zaključila je Jadranka Šešelj.

Predsednički kolegijum SRS-a prihvatio je na sednici predlog potpredsednika stranke Aleksandra Martinovića da Jadranka Šešelj bude kandidat za predsednika Srbije.

"Na kolegijumu je istaknuto da je Jadranka Šešelj žena koja je svoju hrabrost, doslednost i spremnost na žrtvovanje dokazala tokom proteklih 10 godina haškog zatočeništva svog supruga Vojislava Šešelja", navodi se u saopštenju.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво