Читај ми!

Ceca u kućnom pritvoru

Pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić od danas su u kućnom pritvoru, u kojem će provesti osam, odnosno četiri i po meseca. Ražnatovićeva će ponovo morati da se pojavi pred sudom 19. jula, ovog puta, zbog nasilničkog ponašanja.

Folk pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić danas su počele da služe kaznu kućnog zatvora, pošto su im pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija postavili elektronske narukvice oko noge, na osnovu pravosnažne presude, izjavila je portparol Uprave Zorana Vučićević.

Ražnatovićeva i Ocokoljićeva će kaznu služiti u kući u Ulici Ljutice Bogdana, a tokom izvršenja neće moći da je napuštaju bez posebne dozvole suda. U skladu sa sporazumom o priznanju krivice, one su proglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Sestre će kaznu platiti solidarno, na tri rate, od kojih prvu, od 500.000 evra, moraju da plate u roku od 15 dana od dobijanja presude. Drugu u istom iznosu platiće u roku od šest meseci, a treću za godinu dana. Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen, biće stavljena hipoteka na kuću Ražnatovićeve.

Monitoring nad sestrama vršiće poverenik kog će im postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštovanje zabrane napuštanja kuće, vršiće se iz komandnog centra Uprave.

Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući, a njenoj sestri koja je, takođe, bila u pritvoru, oko četiri i po meseca.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, a dve sedmice kasnije postiglo sporazum o priznanju krivice sa pevačicom i njenom sestrom.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve, optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača. Binić i Dimitrijević, međutim, nisu obuhvaćeni sporazumom o priznanju krivice i proces protiv njih se nastavlja.

Posle podizanja optužnice, Više tužilaštvo je naložilo sprovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Ražnatovićeva će morati za napusti kućni zatvor 19. jula, zbog suđenja pred Prvim osnovnih sudom za nasilničko ponašanje, za koje joj preti kazna od pet godina zatvora. U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Predraga Ocokoljića sa direktorom FK "Mladi proleter" Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво