Odloženo suđenje Miladinu Kovačeviću

Suđenje Miladinu Kovačeviću optuženom za nanošenje teških telesnih povreda Brajanu Štajnhaueru odloženo je za sutra. Advokat odbrane predložio da se iz predmeta izdvoji dokumentacija iz SAD.

Suđenje Miladinu Kovačeviću optuženom za nanošenje teških telesnih povreda Brajanu Štajnhaueru, odloženo je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu za sutra da bi se sud izjasnio o predlozima odbrane za izdvajanje spisa iz predmeta.

Kovačević je optužen za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život Amerikancu Brajanu Štajnhaueru, 2008. godine u Bostonu, u SAD.

Pored Kovačevića, optuženi su i bivši vicekonzul u Njujorku Igor Milošević i bivši konzul Slobodan Nenadović.

Kovačevićev branilac Borivoje Borović predložio je da se iz predmeta izdvoji dokumentacija iz SAD tvrdeći da je postupak protiv Kovačevića vođen kao prema maloletnoj osobi.

Borović je naveo da, prema zakonima Srbije, ne može istovremeno da se vodi postupak prema maloletnoj i punoletnoj osobi.

Sudija Ivana Ramić prethodno je odbila predlog odbrane da se tužilaštvo oglasi nenadležnim i da se izdvoji postupak prema optuženima Igoru Miloševiću i Slobodanu Nenadoviću.

Kovačević je optužen i za falsifikovanje isprava i podstrekavanje na zloupotrebu službenoj položaja, kao i da je na beogradskom aerodromu 9. juna 2008. godine neistiniti putni list upotrebio kao pravi i pokazao ga pograničnoj policiji prilikom pasoške kontrole.

Milošević i Nenadović terete se da su prethodnog dana u konzulatu Srbije u Njujorku prekoračili službena ovlašćenja i omogućili mu da ode iz SAD, čime su mu pomogli izbegavanje krivičnog postupka u SAD, gde je optužen za teške telesne povrede.

Kovačević je posle tuče u kojoj je povređen Štajnhauer uhapšen u SAD i posle mesec dana pušten uz jemstvo od 100.000 dolara.

Srbija je od SAD preuzela krivično gonjenje Kovačevića, a Vlada Srbije je porodici Štajnhauer uplatila 900.000 dolara na ime troškova lečenja oštećenog.

Za teškke telesne povrede zaprećena je kazna do osam godina zatvora, za falsifikovanje dokumenata do pet godina zatvora, a za zloupotrebu službenog položaja do pet godina zatvora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво