Istraga o nesreći u Egzitovom kampu još traje

Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo oformilo je nezavisnu komisiju koja treba da istraži uzroke nesreće u kampu festivala Egzit kada je poginula jedna devojka, a nekoliko osoba povređeno.

Direktorka Gradskog zelenila Snežana Repac kazala je agenciji Beta da je sudska istraga o toj nesreći još traje i dodala da se Zelenilo neće oglašavati sa nalazima svoje komisije pre završetka policijske istrage.

U Opštinskom sudu takođe kažu da je istraga o tom u toku. 

Direktorka Zelenila objasnila je da nezavisnu komisiju čine stručnjaci za šumarstvo koji nisu iz preduzeća, i dodala da je Zelenilo angažovalo i sudskog veštaka.

Repac je kazala da niko od radnika nije suspendovan, i da neće ni biti do završetka policijske istrage i završetka rada komisije.

"Mogu samo da kažem da od nas niko nije tražio mišljenje da li je bezbedno da Egzitov kamp bude smešten u parku kod Filozofskog fakulteta", navela je Repac.

Objasnila je da Zelenilo nije vlasnik nijednog stabla u Novom Sadu, već da je samo zaduženo za održavanje drveća, po nalogu gradskih vlasti i Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada.

"Dobili smo nalog od ZIG-a da izvršimo sanitarnu seču grana u kampu i mi smo to i uradili", kazala je Repac.

I u Zelenilu i u ZIG-u kažu da su radnici koji su odgovorni za seču premešteni na druga radna mesta.

U ZIG-u su kazali da niko od zaposlenih neće biti suspendovan dok se ne završi sudska istraga i utvrdi odgovornost za nesreću.

 

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je nakon nesreće koja se desila 13. jula da će gradske vlasti utvrditi ko je iz preduzeća Gradsko zelenilo i ZIG bio odgovoran za sanitarnu seču i najavio najoštrije sankcije.

"Istražni postupak je u toku, mi ćemo prekontrolisati svako drvo  parku i već sada mogu da kažem da, bez obzira da li se radi o višoj sili ili ne, onaj koji je kontrolisao seču stabala biće smenjen", rekao je tada Pavličić.

U nesreći koja se desila u nedelju ujutro, 13. jula, kada je sa velike visine na dva šatora pala grana drveta, poginula je Jelena Matić (28) iz Paraćina, a teško je povređena Dafina Anastasova (22) iz Skoplja, koja se od tada nalazi u životnoj opasnosti i u komi je.

Đorđe Markovski (23) iz Prilepa, koji je takođe povređen u nesreći u Egzitovom kampu, nalazi se na Institutu za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamnici i njegovo stanje je stabilno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво