Institut čeka izveštaj inspekcije

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije danas očekuje izveštaj Ministarstva zdravlja o vanrednoj proveri kvaliteta stručnog rada, koje je sprovedeno u toj ustanovi. Kako RTS saznaje, o aferi Kraba, i onome što piše u izveštaju, sutra će govoriti ministar Tomica Milosavljević.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Dušan Mileusnić očekuje da do kraja dana u Ministarstvo zdravlja stigne izveštaj o inspekcijskom nadzoru i vanrednoj proveri kvaliteta stručnog rada, koje je sprovedeno u toj ustanovi.

"Prema našim saznanjima danas je izveštaj poslat iz Novog Sada u Ministarstvo i Institut za zaštitu zdravlja Batut, te se iz čisto formalnih razloga očekuje u toku popodneva jer se čeka  potpis još jednoga člana", rekao je Mileusnić.

Mileusnić takođe očekuje da će izveštaj biti argumentovan i smirujući pre svega, kako je rekao za pacijente, ali i za Institut posle svega što je napisano i rečeno o radu te ustanove.

Da li je izveštaj stigao u Ministarstvo zdravlja i Institut Batut nije bilo moguće proveriti.

Kako RTS saznaje, o aferi Kraba, i onome što piše u izveštaju, sutra će govoriti ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 1. jula inspekcijski nadzor i vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, posle hapšenja direktora Nenada Borojevića i tri njegova saradnika, pod sumnjom da su umešani u korupciju u vezi sa nabavkom citostatika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво