Drama na beogradskim ulicama

Mladić J.K. poginuo od vlastite ručne bombe posle sukoba sa policijom, koja mu je na Voždovcu preprečila put i spasila kidnapovanog taksistu. Drama je počela kasno sinoć ispred Centra Sava, kada je J.K. otvorio vatru na jednog taksistu, zatim drugog kidnapovao, a potom pucao i na policiju.

Dvadesetčetvorogodišnji J.K. je oko 22.30 časova taksijem došao na parking kod Sava centra. Taksisti, koji ga je dovezao, tražio je da ga vozi celu noć, rekavši da će ga bogato nagraditi.

Vozač ga je uputio na svog kolegu, pošto je završavao smenu. Tada je J. K. pokazao revolver i ručnu bombu, sa koje je skinuo osigurač.

Taksista je, ipak, uspeo da pobegne, a J.K. je ispalio nekoliko hitaca ka njegovom vozilu.

Zatim je ušao u sledeći taksi, primoravši vozača da ga vozi kroz grad. Tokom vožnje taksisti je pokazao da je pored revolvera i ručne bombe, opasan ekspolozivom a da ima i automatski pištolj "škorpion".

Zadržavši prisebnost, vozač taksija je akivirao takozvani "panik taster" i tako omogućio policiji da ga locira i prepreči put vozilu u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu.

J.K. je zapucao na pripadnike interventne brigade, na šta su oni uzvratili vatru. Taksista je iskoristio taj trenutak i pobegao iz svog vozila.

Član tima Interventne jedinice Dušan Novaković rekao je da je prišao vozilu, otvorio vrata i video da lice kod sebe ima škorpion.

"Desnom rukom sam uhvatio škorpion i spustio cev ka dole, levom rukom sam ga uhvatio za grudi i pokušao da ga izvučem iz vozila, nakon čega sam video da lice kod sebe u levoj ruci ima bombu kojoj je skinut osigurač. Nakon toga sam pustio lice, on je pokušao da ispali u pravcu mene", rekao je Novaković.

Novaković je naglasio da pošto je J.K. promašio, stekli su se uslovi za upotrebu vatrenog oružja od strane kolege koji je to i uradio i dodao je da se i nakon dve sekunde čula eksplozija bombe.

Vođa tima Interventne jedinice Tibor Viši rekao je da nije postojalo ništa drugo nego da zaštiti život kolege i upotrebio je vatreno oružje ispalivši nekoliko hitaca u pravcu lica, a posle sekund i po čula se i eskplozija.

Policija je prišla vozilu u kome se nalazio J.K., koji je još davao znake života. Mladić je prebačen u Urgentni centar, gde je podlegao povredama.

Policija je potvrdila da je mladić poginuo od eksplozije svoje ručne bombe. U njegovom stanu policija je danas pronašla veliku količinu oružja, eksploziva i municije.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво