Читај ми!

Čačak, motociklista teško povređen – podleteo pod voz na pružnom prelazu

Motociklista je teško povređen kada je, kako navodi preduzeće "Infrastrukra železnice Srbije", podleteo pod voz na pružnom prelazu kod železničke stanice Čačak. Iz preduzeća navode da su branici u trenutku prelaska bili spušteni. Vozač motocikla je prevezen u bolnicu.

U saopštenju se navodi da je u 10.45 sati, u železničkoj stanici Čačak, na putnom prelazu koji je obezbeđen rampama i vertikalnom drumskom signalizacijom, motociklista je teže povređen, kada je pokušavajući da se provuče pored spuštenih branika podleteo pod putnički voz.

"Putni prelaz u trenutku nesreće bio je ispravan, redovno je funkcionisao i branici su bili spušteni", ističu iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Kako navode, na mesto udesa izašli su Hitna pomoć, MUP, kao i Železnička komisija za vanredne događaje.

Prema informacijama kojima raspolaže "Infrastruktura železnice Srbije", vozač mopeda je sa mesta udesa odveden u bolnicu u svesnom stanju i sa težim povredama.

"Ovo je još jedna u nizu nesreća koje se događaju na putnim prelazima u situaciji kada neodgovorni i nepažljivi učesnici u drumskom saobraćaju pokušavaju da pređu preko pruge u situaciji kada su branici spušteni i nailazi voz. Ovakve nesreće gotovo se po pravilu tragično završavaju", navode iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Iz tog preduzeća ponovo upozoravaju i apeluju da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na putnim prelazima, kao i da se vozači drumskim vozila u saobraćaju ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno prema sebi i drugima.

"Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi", poručuju iz "Infrastrukture železnice Srbije".

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво