Majdanpek, tri osobe uhapšene zbog sumnje da su napale kineskog radnika i zapalile mašinu

Policija je uhapsila trojicu muškaraca iz Majdanpeka zbog sumnje da su maskirani pre tri dana na planini Starica fizički napali i lakše povredili kineskog radnika i zapalili mašinu kojom je upravljao.

Uhapšeni su V. B. (1979), I. Đ. (1987) i M. S. (1991) iz Majdanpeka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštio je MUP.

Sumnja se da su oni i još nekoliko osoba, 24. septembra, oko 23.30 časova, maskirani ušli u "Donji deo grebena" na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom.

Kako se sumnja, najpre su ga izvukli iz kabine, više puta udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme "Jinshan construction" i na njoj izazvali požar.

Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Policija u Majdanpeku intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво