Читај ми!

Belivuk i Miljković negirali ubistva Mihajlovića i Mitića

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Na ročištu pripadnici grupe su negirali krivicu za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, svi osim svedoka okrivljenih koji su se izjasnili da su krivi, preneli su novinarima advokati ispred suda.

Advokati su preneli da su na pitanje suda da li su počinili krivična dela sa druge optužnice, Belivuk je rekao "kako da priznam pobogu", dok je Miljković samo kratko rekao "ne priznajem".

Druga optužnica je pročitana, nakon čega su se okrivljeni kratko izjasnili o ubistvima.

Uvodna izlaganja advokata sutra 

Pripremno ročište se nastavlja sutra kada bi advokati trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja.

Prethodno pripremno ročište je odloženo, jer je jedan od optuženih Vlade Draganić bio u izolaciji zbog kovida 19.

Belivukova i Miljkovićeva uvodna izlaganja na nekom od prethodnih ročišta su bila intrigantna i provokativna, preneli su tada advokati novinarima.

Belivuk je, prema rečima advokata, tokom izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" i mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

Tada je, takođe, rekao da su fotografije iz optužnice "fotošopirane".

Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav".

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci okrivljeni "patolozi pod hipnozom".

Pripremno ročište je, inače, zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema tom sporazumu, svedočiće protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Osim Lalića, u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protiv Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje npovca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво