Читај ми!

Dečak stradao u selu Radalj kod Malog Zvornika

U selu Radalj kod Malog Zvornika od posledica kvara na agregatu ugušio se devetogodišnji dečak, dok su starija sestra i otac u teškom stanju prevezeni u bolnicu u Loznici. Petočlana porodice Ametović živi u veoma teškim uslovima.

Tragedija se dogodila rano jutros u porodičnoj kući Ametovića. Devetogodišnji dečak N .A. je, kako RTS nezvanično saznaje, preminuo od posledica gušenja koje je nastalo usled kvara na agregatu pomoću kojeg su napajali kuću strujom. 

Nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju tela nakon čega će biti poznat i tačan uzrok smrti dečaka.

Jutros su u lozničku bolnicu prevezeni i 39-godišnji otac, kao i 11-godišnja devojčica. Njihovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno, otac se nalazi na odeljenju intenzivne nege, a devojčica je na pedijatriji.

Dvoje preostale dece porodice Ametović, trogodišnja devojčica i sedmogodišnji dečak,  prošli su bez posledica po zdravlje i zbrinuti su kod prijatelja.

O detaljima tragedije još nema zvaničnih informacija, a nije se oglasio ni Centar za socijalni rad iz Malog Zvornika čiji su Ametovići višegodišnji korisnici.

Kumovi pritekli u pomoć 

"Dete je iskočilo kroz prozor s drugog sprata, dečak od sedam godina dotrčao je do nas bosonog i rekao da su svi mrtvi. Ja sam suprugu rekla da dođe ovamo. Međutim, kad smo došli, bilo je zaključano iznutra. Suprug je vikao i nismo mogli dovikati nikoga", uznemireno priča Katica Koljibabić, kuma Ametovića.

Kaže i da je rekla suprugu da razvali vrata, da vide da li mogu nekoga spasiti. 

"Međutim, kad je ušao, Dragan Ametović kum, otac te dece je nepomično ležao. Malu od tri godine je suprug doveo da je okupam i obučem. Sestru je našao na podu, nije mogla da hoda, ali je bila komunikativna. Devetogodišnjeg preminulog dečaka je našao između dva kreveta prekrivenog čaršafom i on je već bio mrtav", navodi kuma Katica. 

Dodaje i da su Ametovići živeli od socijalne pomoći i ako nekad otac uspe da zaradi za svoju decu.

"On je divan otac, vodi računa o svojoj deci koliko je mogao, mati ih je napustila", kaže Katica Koljibabić.  

Petočlana porodica Ametović živi u izuzetno lošim uslovima o čijem je teškom životu  RTS u februaru objavio priču.

Tada se javio veliki broj ljudi koji im je pomogao. Kupovali su im hranu, odeću, obuću, ali glavno pitanje njihovog stanovanja nije rešeno.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво