Читај ми!

Izdat nalog za privođenje direktora Zavoda za sport zbog napada na radnicu

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog za privođenje direktora Zavoda za sport i medicinu sporta zbog sumnje da je fizički napao radnicu te ustanove.

Nalog za privođenje izdao je Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak sa sigurnosnih kamera na kom se vidi kako direktor G. B. nasrće na radnicu te ustanove.

"Po nalogu će postupati nadležno Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i sve druge neophodne radne u ovom slučaju, u cilju utvrđivanja da li se u radnjama učesnika događaja stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", rekli su za RTS iz Višeg javnog tužilaštva.

Prema navodima medija, napad se dogodio krajem decembra prošle godine.

Povodom snimka reagovao je resorni ministar Vanja Udovičić koji je poručio da osuđuje svaki vid nasilja, kao i da je već dao nalog za smenu direktora.

"Svaki vid nasilja najoštrije osuđujem, posebno onaj nad ženama. Sinoć kasno sam dobio i video snimak, nakon čega sam odmah odreagovao i danas dao nalog za hitnu smenu Gorana Bojovića", izjavio je ministar Udovičić. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво