Читај ми!

Stradao radnik "Vino Župe", drugi povređen

Jedan radnik kompanije "Vino Župa" je stradao, a drugi je povređen pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, saznaje RTS.

Dvojica radnika pronađena su jutros oko 9 časova na dnu betonske cisterne. Jedan nije davao znake života, a drugi je zadobio povrede glave i upućen je u kruševačku bolnicu na ispitivanje, potvrdio je za RTS direktor aleksandrovačke kompanije Rade Jevtović.

Stradao je 58-godišnji radnik "Vino Župa". Drugi radnik ima 38 godina i nalazi se na hirurgiji u bolnici u Kruševcu.

Njegovo opšte stanje je dobro, urađena je dijagnostika. Parametri se prate. Bio je, kažu u bolnici, komunikativan i dobro reaguje na terapiju. Kaže da se ne seća same nesreće.

"Vidljive su povrede, oguljotine na licu i laserokontuzna povreda potiljačne regije. Pacijent je bio svestan. Povrede su adekvatno hirurški zbrinute. Nema koštanih povreda i nalazi se u dobrom opštem stanju", ističe dr Savko Marković, zamenik direktora Opšte bolnice Kruševac.

Rade Jevtović kaže za RTS da se utvrđuju objektivne okolnosti nsreće i da radnik koji je nastradao ima preko 30 godina staža na istom poslu.

"Našli su se u betonskoj cisterni zapremine oko 50.000 litara na podu. Jedan je bio svestan i preživeo, a drugi nije davao znake života. Bila je uobičajena rutinska radnja. Cisterna je prazna, trebalo je da je operu, ali ne da ulaze ulaze. Ne znamo zašto su se našli na dnu cisterne i zašto su silazili. Oba radnika su imala povrede glave, udar, ogrebotinu, i to je sve što znamo", rekao je Jevtović.

Prema njegovim rečima, nema nikakvog gasa, curenja, jer se sve desilo u cisterni za skladištenje vina.

Navodi da bezbednost drugih radnika nije ugrožena.

Istragom nadležnih organa, koji su obavili uviđaj na licu mesta, utvrdiće se uzroci i okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво