Читај ми!

Treći put odloženo pripremno ročište Belivuku i njegovoj grupi

U Specijalnom sudu u Beogradu nije održano ni treći put zakazano pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Ovoga puta pripremno ročište nije održano zbog toga što je Veljko Belivuk otkazao punomoćje svom advokatu Nikoli Ristoviću.

Pripremno ročište se odlaže za 13. i 15. jun.

"Otkazano je punomoćje pojedinim advokatima i onda nije bilo procesnih pretpostavki. Sud je izdao nalog da se nađe advokat u roku od tri dana i to je to. Inače će biti postavljen po službenoj dužnosti", naveo je Dragoš Cukavac, advokat odbrane.

Pripremno ročište odlagano je već dva puta, prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara prošle godine pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво