Читај ми!

Podignuta druga optužnica protiv Belivukove grupe za još dva ubistva

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu, drugu optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još deset pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Novom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe koji je uhapšen u oktobru, dok su ostali optuženi, obuhvaćeni prvom optužnicom, u pritvoru od 4. februara 2021. Oni se terete za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje, a suđenje po prvoj optužnici treba da počne krajem aprila.

Takođe je obuhvaćen i Dragan Mitrović koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića i Rešovića za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića optuženi su Vlado Draganić, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Vladimir Grek i Aleksa Stošić i Dragan Mitrović i dvojica okrivljenih saradnika Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Tužilaštvo je optužnicu podnelo sudu na potvrđivanje, kao i predlog da se Rešoviću i Mitroviću produži pritvor.

Rešović (34), zvani Seki, sumnjiči se da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku.

Belivuku, Miljkoviću i još dvadeset osmorici pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po potvrđenoj optužnici.

Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe, od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, kao i još jedna istraga za pranje novca.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво