Читај ми!

Belivuk, Miljković i Janković saslušani po zamolnici Crne Gore, negirali sva ubistva

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković negirali su u Tužilaštvu za organizovani kriminal sva krivična dela koja im se stavljaju na teret, na saslušanju po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice.

Belivuk, Miljković i Janković su saslušani po zamolnici Crne Gore u vezi sa ubistvim Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmice Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Negirali su krivična dela za koja se terete i detaljno izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore, rečeno je agenciji Tanjug.

Advokat Dejan Lazarvić, branilac Belivuka i Miljkovića, rekao je novinarima posle saslušanja da je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore njima, kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret stavilo krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

"Belivuk, Miljković i Janković su izneli odbranu da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su legalno ušli na teritoriju Crne Gore i kada su se vratili u Srbiju", naveo je Lazarević.

Ukazao je da je odbrana dobila samo naredbu o sprovođenu istrage crnogorskog tužilaštva, ali ne i kompletan materijal, izveštaj o DNK i fotografije, pa njegovi branjenici nisu mogli da se detaljno izjasne na navode iz naredbe o sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, ali i protiv 11 svojih državljana.

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kući nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahića i Hodžića, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili, preneli su crnogorski mediji.

Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje "škaljarskog klana", odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo, za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

Saslušanje su obavili glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović nakon čega su Belivuk, Miljković i Janković vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Belivuka, Miljkovića i Jankovića su jutros u zgradu Specijalnog suda, gde je i sedište Tužilaštva za organizovani kriminal, priveli pripadnici sudske straže uz jaku pratnju policije i žandarmerije iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalaze od februara zbog postupka koji se protiv njih vodi u srpskom Tužilaštvu za organizovani krimimal.

Terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava. Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво