Читај ми!

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Mirijevskom bulevaru

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je odrediđivanje pritvora za D. K, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Mirijevskom bulevaru u kojoj je pre dva dana poginula 64-godišnja Z. Ž.

D. K. (20) je na saslušanju priznao da je upravljao bez vozačke dozvole BMV-om koji je izazvao nesreću, tvrdeći da se ne seća detalja.

Osumnjičenom je, kako je u svojoj odbrani naveo, bilo poznato da vozilo nije registrovano.

Naveo je i da se kretao Mirijevskim bulevarom brzinom od oko 70-80 kilometara na čas, da je kolovoz bio mokar, te je najednom izgubio kontrolu nad vozilom i da se ne seća daljeg sleda događaja, već je samo čuo lomljavu i prasak.

Rekao je da se ne seća ni kako je izašao iz vozila, ali da je kasnije saznao i video da je žena izgubila život u ovoj nezgodi, kao i da je video banderu koja je otkinuta.

Tužilaštvo je tražilo od suda da mu odredi pritvor do 30 dana jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da bi mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, obzirom da je više puta kažnjavan za učinjene saobraćajne prekršaje.

D. K. se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 

Tužilaštvo navodi da je saobraćajnoj nezgodi oko 11.30 časova 17. novembra na kolovozu Mirijevskog bulevara kod broja 88 osumnjičeni izgubio kontrolu nad vozilom koje se kretalo velikom brzinom i izletevši na trotoar.

Od zadobijenih povreda u nezgodi preminula je Z. Ž. koja se kretala trotoarom. Suvozač iz vozila je zadobio lake telesne povrede, oštećeno je jedno vozilo, kao i ulična bandera koja je „otkinuta" iz ležišta.

U dokaznom postupku tužilaštvo će pribaviti obdukcioni nalaza preminule žene, narediti sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrdivanja povreda usled kojih je nastupila smrt oštećene, kao i saobraćajno-tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala saobraćajna nezgoda.

Pregledaće i video-zapise sa kamera, ispitati sve svedoke i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво