Читај ми!

Autobus uleteo u dečje igralište u Zemunu – šestoro povređenih, među njima četvoro dece

Šest osoba, među kojima je četvoro dece, povređeno je kada je gradski autobus na liniji 45 uleteo u dečje igralište u Zemunu, potvrđeno je RTS-u. Uviđaj je završen, a u MUP-u su potvrdili da je vozač pritvoren.

Autobus na liniji 45 privatnog prevoznika izgubio je kontrolu i uleteo u dečje igralište u Krajiškoj ulici kod broja 71, u Zemunu, oko 13 časova i 35 minuta.

Povređeno je šest osoba, među kojima je četvoro dece.

Četvoro dece je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj, jedna osoba stara 20 godina u Zemunsku bolnicu, a jednoj osobi su ekipe Hitne pomoći ukazale pomoć na licu mesta, javlja reporter RTS-a.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je devojčica stara dve godine primljena na intenzivnu negu, ali da nije životno ugrožena.

"Ona je svesna, ima prelom noge i povredu glave i potrebno je da bude pod budnim okom lekara. Daćemo sve od seve da se što pre oporavi", rekao je Radojičić za RTS.

Ostalo troje dece koja su pregledana u Tiršovoj, su puštena kući, rekao je Radojičić. 

Prema njegovim rečima, dvoje odraslih koji su danas povređeni su još na dijagnostici u Zemunskoj bolnici i oni će biti pušteni kući. 

Iako su pojedini mediji preneli da vozač autobusa pobegao sa mesta nezgode, iz Konzorcijuma privatnih prevoznika ističu da je otišao do obližnje okretnice autobusa kako bi prijavio šta se dogodilo.

Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika je naveo da je vozilo staro četiri godine i prošlo je sve tehničke preglede. Potvrdio je da je vozač star 72 godine i da je dugo zaposlen u njihovom preduzeću.

Reporter RTS-a sa lica mesta javlja da je uviđaj završen i da je vozač uhapšen.

Iz MUP-a su naveli da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво