Читај ми!

Ponovo odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Ispitivanje svedoka tužilaštva u procesu za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića neće biti nastavljeno ni sutra, kako je to najavljeno na prethodnom ročištu, zbog mera vlade uvedenih u međuvremenu kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Advokat Jovana Filipović, branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu navodi da je ispitivanje prvih svedoka počelo 30. avgusta, a da je nastavak bio predviđen za 14. i 17. septembar.

"Zbog epidemijskih mera, zabrane okupljanja više od 20 osoba na jednom mestu, ni sutrašnje ročište neće biti održano, a sledeće nije zakazano", prenela je RTS-u Filipovićeva.

Za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba. Njih specijalni tužilac u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Na prvom ročištu, tri po godine od ubistva, u Osnovnom sudu u Prištini svedočili su taksisti Haki Nimani i njegov sin Veton, koji su vozili Olivera Ivanovića i Časlav Ilić.

Za sada je za svedočenje prijavljeno 28 osoba.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio.  

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво