Читај ми!

Sudar teretnog voza i autobusa u prokupačkom naselju Draganja, nema povređenih

Jutros oko 7.30 teretni voz udario je autobus "Niš-Ekspresa" na pružnom prelazu u prokupačkom naselju Draganja, na delu pruge Prokuplje – Toplička Mala Plana.

Lokomotiva prevoznika "Kombinovani prevoz" naletela je na autobus "Niš Ekspresa" koji je saobraćao na liniji Vodice - Prokuplje. U autobusu, koji prevozi uglavnom školsku decu do grada, bilo je troje dece koja nisu povređena.

"Čuo sam da je svirao voz i čuo sam udarac. Došao sam i video sam da je bio udes. Tri deteta i jedan muškarac. Video sam da nema povređenih i ja sam se onda vratio", ispričao je Ljubiša Ćurčić iz sela Draganja.

Ovaj pružni prelaz nije obezbeđen rampom, a meštani su često ukazivali na problem, jer su se često dešavale nesreće.

"Nije baš najbolje obezbeđeno. Pruga se ne vidi dok se ne skrene. Samo znak, rampa nema. Odozgo nailaze i iz grada kola velikom brzinom", priča Dragica Jović iz Draganje.

Policija je izašla na mesto nesreće i obavlja uviđaj.

Na osnovu prvih izveštaja, uzrok ovog događaja je nepažnja vozača drumskog vozila, navode "Infrastrukture železnice Srbije".

"Putni prelaz na kome se dogodila nesreća adekvatno je obezbeđen saobraćajnim znakovima vertikalne drumske signalizacije ("Andrejin krst", "Stop"), kao i potrebnom zonom preglednosti, što znači da je pruga na ovom mestu pregledna, a putni prelaz je čišćen od rastinja", navodi se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво