Читај ми!

Vatrogasci se sedam sati borili sa vatrom u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, požar pod kontrolom

U Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu sinoć je izbio požar. Vatrogasci su posle višečasovne borbe uspeli da zauzdaju vatru koja se tokom večeri proširila na ceo stari deo tržnog centra. Policija je potvrdila za RTS da nije bilo nikoga u objektu i, prema do sada raspoloživim informacijama, niko nije povređen.

Gašenje požara u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu trajalo je više sati posle izbijanja, a vatrogasne ekipe su uspele da zaustave njegovo širenje na okolne objekte.

Kako javlja reporter RTS-a, moglo se čuti nekoliko detonacija, a dobra okolnost je što požar nije zahvatio parking na kome se nalaze vozila puna robe. 

Vatrogasci su pozvani u 20.05 i na teren je za šest minuta upućeno je pet vozila i 23 vatrogasca iz jedinica Zemun, Voždovac i Zvezdara, rekli su u MUP-u.

U međuvremenu je stiglo još ekipa, pa se u gašenju požara koristilo više od 50 vozila.

Iz središnjeg dela tržnog centra tokom cele večeri izbijao je plamen i kuljao crni dim.

Za sada, prema rečima lekara Hitne pomoći, nema povređenih. 

Policija je potvrdila za RTS da nije bilo nikoga u objektu.

Vatrogasci su u početku vatru gasili iz vozila, a potom su ušli u sam objekat, a požar su gasili i sa krova.

Luka Čaušić, v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije, rekao je za Novosti da ekipe na terenu daju sve od sebe da spasu deo tržnog centra, ali je situacija teška i neizvesna.

On je naglasio da se tokom gašenja požara vatra proširila na krov objekta.

"Vatra je zahvatila lako goriv materijal i tkanine. Situaciju dodatno otežava to što je tržni centar, odnosno deo gde je krov pun sa robom. Vatrogasci su u opasnosti i zbog toga što je objekat pun plinskih boca", rekao je Čaušić i dodao da za sada nema informacija da postoje žrtve.

Gust dim je naterao stanovnike Bloka 70 da napuste stanove i vide šta se dešava, pa se ispred tržnog centra tokom večeri okupilo više stotina ljudi.

Među njima su bili i kineski državljani čiji se lokali se nalaze u tržnom centru, koji su samo bespomoćno mogli da gledaju kako plamen guta njihovu robu.

Spekuliše se da je požar najverovatnije izbio u jednom od restorana tržnog centra.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво