Читај ми!

Ukinut pritvor Aleksandru Jovičiću, dobija nanogvicu

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogvicu), saznaje Tanjug.

Protiv Aleksandra Jovičića i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula V. D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43).

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Donedavni predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je 3. juna sa još sedmoro saradnika i građevinskih inspektora zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju na teritoriji te opštine.

Jovičić je 28. juna podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine, koju je dva dana kasnije konstatovala i Skupština opštine.

Viši sud u Beogradu produžio je 2. jula Jovičiću pritvor za još 30 dana.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво