Читај ми!

Osumnjičeni da je automobilom udario dečake na Karaburmi braniće se sa slobode

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedelju uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao. U daljem toku postupka braniće se sa slobode. Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog krivičnih dela iz oblasti saobraćaja.

Sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žale krivičnom vanpretresnom veću suda.

U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.

 Tužilaštvo je prethodno tražilo da se L. G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, ili uticao na svedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L. G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je prolašla policija i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Takođe, tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog krivičnih dela iz oblasti saobraćaja.

L. G. je uhapšen u ponedeljak pošto je pobegao sa lica mesta. 

Osumnjičenom L. G. se na teret stavljaju krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je 18. jula oko 20.15 časova upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.), koja su prelazila ulicu u pratnji oca, zadobila teške telesne povrede, dok je otac M. B. zadobio, za sada, lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.  

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво