Читај ми!

Odbrana Miroslava Aleksića podnela žalbu na optužnicu

Odbrana vlasnika škole glume Miroslava Aleksića podnela je žalbu na rešenje kojim je protiv njega potvrđena optužnica za ukupno sedam krivičnih dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, saznaje Tanjug.

O ovoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu, koji je ranije danas ukinuo rešenje o produženju pritvora Aleksiću i naložio Višem sudu da ponovo razmotri da li će mu produžiti pritvor.

Viši sud u Beogradu je 29. juna doneo rešenje kojim je potvrdio optužnicu u odnosu na sedam krivičnih dela, ali i obustavio postupak za tri krivična dela.

Branilac Miroslava Aleksića, advokat Zoran Jakovljević precizirao je za Tanjug da je sud obustavio postupak u odnosu na tri krivična dela usvojivši navode iz odgovora na optužnicu koji je podnela odbrana.

Žalbom na rešenje o potvrđivanju optužnice odbrana traži da se postupak obustavi i za preostala krivična dela iz optužnice imajući u vidu već izražen stav suda u odnosu na krivična dela za koja je postupak obustavljen.

"Stava smo da ni za ta krivična dela optužnica ne može da stupi na pravnu snagu", naglasio je Aleksićev branilac, napominjući da je siguran da su sve tvrdnje iz optužnice protiv Aleksića neistinite.

Smatra da su pojedinici u ovom slučaju zarad ličnih interesa, zloupotrebili poverenje državnih organa, policije, tužilaštva i suda, te da će u toku postupka to i dokazati.

Novu odluku o pritvoru za Aleksića Viši sud treba da donese u najkraćem roku.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podneta je sudu 21. aprila, a tereti Aleksića za više krivičnih dela na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво