Читај ми!

Velika zaplena kod Kraljeva – preko dve tone duvana za nargile među građevinskim materijalom

Carinici su tokom noćne kontrole na magistralnom putu Raška - Kraljevo kod mesta Bogutovac, sprečili pokušaj krijumčarenja 2.390 kilograma duvana za nargile.

Više od 2,3 tone aroma za nargile pornađeno je kamionu marke ''man' novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji muškarac iz istog grada, tako što je bila utovarena zajedno sa uredno prijavljenom robom (crepovi, delovi dimnjaka, razni građevinski materijal), saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, utvrđeno je da vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju za tovar od nargile, a da je pritom reč o robi stranog porekla za koju moraju biti plaćene uvozne dažbine.

Prema raspoloživoj dokumentaciji, vidi se da je roba utovarena u Kanjiži i da je bila upućena ka KiM, dok oznake na robi upućuju da je poreklom iz Nemačke.

Pošto vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je roba smeštena pod carinski nadzor u magacin carinske ispostave Kraljevo, zaključuje se u saopštenju.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво