Читај ми!

Trojica Albanaca napali i povredili Srbina iz Velike Hoče

Trojica Albanaca napala su sinoć oko 21 sat meštanina Velike Hoče Miroslava Lukića. Prvo su ga verbalno vređali, a potom i fizički napali, saopštilaje Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Lukić je zadobio prelom nosa.

Lukić je RTS-u ispričao da su ga verbalno napala dva Albanca, da bi im se ubrzo pridružio i treći, koji je fiizički nasrnuo i glavom mu polomio nosnu kost.

Napadači iz Orahovca su se onda povukli u automobil i napustili Veliku Hoču.

Lukić je preneo da problem sa napadačima traje duže vreme, jer se radi o čobanima koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.

Prijavljeni su policiji, a onda ih je komandir u Orahovcu pozvao i upozorio da to više ne čine. Nakon nekoliko dana počeli su ponovo da izvode stoku na srpske posede, a juče su uništili i zasade aronije.

Nakon nove prijave, pod dejstvom alkohola, dodaje Lukić, pojavili su se sinoć u Velikoj Hoči i napali ga.

Lukić je sa prelomom nosa pregledan u Domu zdravlja u Orahovcu, a onda i u bolnici u Đakovici. Potom je prebačen u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu.

Žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima su na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Miroslava Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu Kosova i Metohije, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

Srpska lista je poručila da je krajnje vreme da se predstavnici međunarodne zajednice jasno odrede prema seriji incidenata u kojima se napadaju Srbi i njihova imovina, jer je, kako ističe, očigledno da kosovska policija ne želi da zaštiti Srbe.

"Očigledno je da kosovska policija ne želi da zaštiti Srbe, posebno južno od Ibra, jer je neverovatno da u tako maloj sredini kao što je Velika Hoča, Miroslav Lukić bude više puta napadnut a da odgovorni nikada ne budu procesuirani", navode u Srpskoj listi.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво