Читај ми!

Miroslav Aleksić optužen za devet krivičnih dela

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića zbog opravdane sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević rekla je da je tužilaštvo predložilo sudu da Aleksiću produži pritvor. O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu.

"Optužnicom se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih", rekla je za Tanjug Ivana Rakočević.

Tužilaštvo je takođe radi zaštite privatnosti učesnika u postupku predložilo sudu da isključi javnost tokom trajanja glavnog pretresa (suđenja), navela je Rakočevićeva.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i glumicu Milenu Radulović, koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Aleksić u pritvoru od 11. januara 

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta".

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletniku, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zaviosnosti od načina izvršenja predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Radulovićeva je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво