Читај ми!

Lončar: Izgradićemo još jednu bolnicu u Nišu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je tokom posete Nišu da će se u tom gradu izgraditi još jedna bolnica, poput one u Batajnici, koja bi bila kovid dok traje epidemija koronavirusa, a nakon toga bi postala gradska bolnica.

"Razgovarali smo o ulaganjima u Niš. Složili smo se svi da pokušamo da izgradimo jednu bolnicu, kao što je ona u Batajnici i ona koja će se graditi u Novom Sadu", rekao je Lončar novinarima, nakon otkrivanja spomen ploče dr Miodragu Laziću.

Ministar je rekao da već postoji i lokacija za tu bolnicu, na ulazu u Niš, sa svim neophodnim infrastrukturnim preduslovima.

"Dok traje korona, ta bolnica bi bila kovid, a posle toga bi bila gradska bolnica. Tako bi se rasteretio KC Niš, a grad bi konačno imao gradsku bolnicu, kao prelaz između Doma zdravlja i Kliničkog centra", rekao je Lončar.

Dodao je da je Nišu potrebna još jedna poliklinika, za koju će biti urađen idejni projekat.

Ministar je ukazao i na problem parkiranja oko Kliničkog centra u Nišu, i dodao da je nalog da se to reši.

"Nigde na svetu ne postoji da autom dođete do ordinacije, da ostavite auto i da se zadržite koliko god vam treba. Najskuplji sat je ispred bolnica. Možete da se zadržite samo koliko je neophodno da ostavite pacijenta i da izađete", rekao je Lončar.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво