Читај ми!

Određen pritvor službenici Ministarstva pravde

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana službenici Ministarstva pravde koja se sumnjiči da je iskorišćavanjem službenih ovlašćenja postupala u korist osuđenih na kućni zatvor, od kojih je kao protivuslugu primala poklone.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor S. V. (62) kako ne bi uticala na svedoke, precizirala je portparolka suda Tatjana Tešić.

Na to rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

S. V. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirala izvršenje krivičnog dela.

Tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, jer je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do hapšenja, osuđenim licima na kućni zatvor omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu.

Zauzvrat je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone, saopštio je MUP nakon njenog hapšenja.

MUP je dodao i da se sumnja da S. V. nije sačinjavala izveštaje o sprovođenju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezna.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво