Читај ми!

Vulin: U toku finansijska kontrola imovine grupe oko Belivuka

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se priprema nastavak operacije koja je počela hapšenjem grupe oko Veljka Belivuka i dodao da je u toku finansijska kontrola njihove imovine.

"U ovom trenutku dok se kriminalna grupa Belivuk-Miljković nalazi u zatvoru sprovode se istražne radnje. Naša jedinica koja se bavi finansijskim kontrolama proverava njihovu imovinu. Već je stavila zabranu na otuđenje, raspolaganje imovinom svih pripadnika organizovane kriminalne grupe i tako ćemo uvek raditi", rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da kriminal obično za svoj prvenstveni interes ima pribavljanje protivpravne imovinske koristi i da država želi da pokaže da se to ne isplati.

"Kada vam država jednog dana dođe, a uvek dođe po vas i oduzme vam to zbog čega ste prodali dušu đavolu, onda shvatite da nema nikakvog smisla baviti se kriminalom, jer nećete to moći da prenesete ni na svoje porodice, ni na svoju decu, da ste zapravo svojim kriminalom najviše kaznili njih", rekao je Vulin.

Ministar je najavio da će se akcije nastaviti i da se priprema nastavak već započete operacije.

"Sa ponosom mogu da kažem predsednik Aleksandar Vučić insistira i kod MUP-a i kod BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo u skladu sa zakonom da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv, kao i da njegovo kršenje zahteva može da bude oprošteno", naveo je Vulin.

Kako kaže, kada imate takvog predsednika i takvog vrhovnog komandanta "onda nije teško da radimo ovo što radimo".

Što se tiče hapšenja dvojice pripadnika MUP-a, koji se sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da im odredi pritvor.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво