Читај ми!

Podignuta još jedna optužnica u slučaju "Jovanjica"

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa proizvodnjom marihuane na tom imanju.

Optužnica je podneta Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu radi potvrđivanja, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Optužnicom su pored Koluvije obuhvaćeni A. T. i B. R.  R. B., M. K i Z. B, M. T. i S. M, kao i S. V. koji se nalazi u bekstvu, naveli su u tužilaštvu.

Koluvija je u pritvoru, a S. V. je u bekstvu, a ostali optuženi se brane sa slobode.

Koluviji, kao i još osam uhapšenih u novembru 2019. godine suđenje je počelo u oktobru.

Ova grupa je optužena za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droga, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora - Predraga Koluvije.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво