Prete smrću zbog Biljane Plavšić

U vladu Švedske stiglo je na stotine pretećih pisama od raznih ekstremista iz bošnjačkih organizacija, ali i pojedinaca, u kojima ministrima prete smrću ukoliko donesu odluku o puštanju na slobodu Biljane Plavšić.

Na stotine pretećih pisama stiglo je u vladu Švedske od raznih ekstremista iz bošnjačkih organizacija i pojedinaca u kojima ministrima prete smrću ukoliko donesu odluku o puštanju na slobodu Biljane Plavšić, izjavio je protojerej Vladislav Rafailović.

Rafailović, jedini čovek koji svaki drugi dan posećuje Plavšićevu u zatvoru Hisenberg u Švedskoj, rekao je "Glasu Srpske" da su te pretnje bile razlog što je švedska vlada u decembru odbila molbu da ona ranije bude puštena iz zatvora zbog lošeg zdravstvenog stanja.

"Advokat Biljane Plavšić je rekao da je bio gotovo ubeđen da će vlasti u Švedskoj doneti odluku da je puste, ali i da smatra da su pisma i strah bili razlog zašto je zahtev odbijen", rekao je protojerej Rafailović.

Rafailović je istakao da Plavšićeva apeluje na sve medije da ne pišu o njoj, jer joj ti tekstovi nanose probleme.

"Nedavno je u jednim beogradskim novinama izašao tekst o njoj u kojem je sve što je objavljeno bila laž. Čak su i nadležni u zatvoru dobili taj tekst, preveden na švedski jezik, i imali su višečasovno zasedanje. Da li će biti negativnih posledica po Plavšićevu zbog tog teksta, tek ćemo da vidimo", kazao je protojerej Rafailović.

Rafailović je podsetio da je u tom tekstu navedeno da ona izlazi na slobodu u oktobru, da će konačno dobiti pravo da vikend provede u gradu, da će da je prebace u "paviljon za slobodnjake" i da ima posebne uslove u zatvoru.

"Biljana je veoma tužna zbog tog teksta koji je izašao u jednim novinama iz Beograda jer je čitav tekst velika laž", rekao je Rafailović, navodeći da su Plavšićevoj u zatvoru objasnili da je ne puštaju da izađe u grad zbog njene sigurnosti, iako sve druge zatvorenice imaju to pravo.

"Vlada Švedske trebalo bi da do aprila odluči da li će Plavšićevu pustiti na slobodu nakon što odsluži dve trećine kazne, ili neće", rekao je Rafailović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво