Читај ми!

Raspisana poternica za osumnjičenim za ubistvo Stojanovića

Viši sud u Beogradu prihvatio je predloge tužilaštva – odredio je pritvor i doneo naredbu za raspisivanje Interpolove poternice za M. L., osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

MUP je ranije danas saopštio da je identifikovao osumnjičenog za ubistvo eksplozivom na Novom Beogradu.

Poternicu će raspisati nadležne službe MUP-a Srbije, rekla je Tanjug portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Irena Bjeloš.

"M. L. ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, poseduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je određen antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta", navela je Bjeloševa.

Naredbom tužilaštva protiv M. L. je pokrenuta istraga zbog krivicnog dela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloševa, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog dela, kao i jer je ovim delom oštećeno više lica.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je pored eksplozivnih materija sadržavala i određenu količinu metalnih navojnica tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

M. L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006. godine.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, koja nije teže povređena.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво