Napadači na Borka Stefanovića osuđeni na višegodišnje kazne zatvora

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu osudio je Miloša Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na tri i po godine zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića i aktivistu Bobana Jovanovića novembra 2018. godine.

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu usvojilo je predlog tužilaštva i za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu – napada na Borka Stefanovića i aktiviste osudilo je Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na pojedinačne kazne od tri i po godine zatvora.

Okrivljenom Šaponjiću uz to je, za drugo krivično delo, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izrečeno i dodatnih osam meseci zatvora, pa ga je sud osudio na jedinstvenu kaznu od četiri godine.

Izricanju presude u Višem sudu u Kruševcu prisustvovao je samo oštećeni Boban Jovanović.

"Nismo zadovoljni sa odlukom suda, jer smatramo da je ovo bio pokušaj ubistva Borka Stefanovića i mene na zajedničkom skupu koji smo organizovali u Rasadniku. Kazne koje su dobili, koje su predložene, su zapanjujuće male, pogotovu što se za prvooptuženog Šaponjića radi da je napao i službeno lice", naveo je Jovanović.

Viši sud u Kruševcu presudu je izrekao godinu i po dana posle podizanja optužnice i šest meseci od početka ponovljenog suđenja, zbog izuzeća sudije.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво