Novi paket sa dokumentima iz Specijalnog suda, procurile izjave svedoka

Novi paket sa materijalima za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda dostavljen je Organizaciji ratnih veterana bivše OVK, potvrdio je predsednik te organizacije Hisni Gucati.

Hisni Gucati je rekao da u novopristiglim dokumentima postoje izjave svedoka, ali ne i njihova imena.

"Stigao nam je nov materijal u 15.30 od 'munje 2', jer taj gospodin beži kao munja. Već smo ranije izjavili da Specijalno tužilaštvo i Specijalni sud sarađuju sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije. Pokazujem vam samo neke papire koje imam pred sobom, da su Srbi sarađivali sa Specijalnim sudom. Nismo stigli ni da ih proverimo", rekao je Gucati.

"Osoba koja ih je donela je pobegla poput munje vrlo velikom brzinom, pokušali smo malo da kombinujemo materijale da vidimo šta se u njima nalazi, ali nema imena. To su izjave neimenovanih svedoka, ali obeleženih brojevima", dodao je Gucati.

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana bivše OVK Nasim Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu objavio je snimak dostavljanja dosijea.

Druga tura materijala dostavljenog veteranima bivše OVK najavljena je pre nedelju dana, kada im je pristigla prva.

Istražioci Euleksa su preuzeli prvu turu pristiglih dosijea, ali se iz Specijalnog suda još nisu oglasili koliko su pristigli dokumenti autentični.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво