Završen postupak Šarićevoj grupi pred Apelacionim sudom, sledi presuda

Pred Apelacionim sudom u Beogradu održano je drugostepeno suđenje četvorici pripadnika grupe Darka Šarića, koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Sud je istovremeno okončao suđenje, koje je prethodno bilo predviđeno da traje tri dana, a pravosnažna presuda celoj grupi Darka Šarića može da se očekuje u narednom periodu.

Pošto je postupak već jednom bio vraćen na ponovno suđenje, jer je 2016. godine ukinuo prvostepenu presudu, Apelacioni sud sada treba da donese konačnu-pravosnažnu presudu o ovom slučaju.

Sud može da prvostpenu presudu potvrdi ili je preinači u pogledu odluke o kaznama (da ih smanji ili poveća) ili drugim detaljima.

Apelacioni sud je nakon razmatranja žalbi na prvostepenu presudu iz decembra 2018. godine, odlučio da otvori pretres i sam izvede dokaze koje smatra ključnim za presuđenje u odnosu na Miloša Cajića, Vladimira Račića, Marka Račića i Bobana Stojiljkovića.

Taj pretres se nije odnosio na Darka Šarića i ostale optužene, koji nisu ni došli u sud.

Osumnjičeni negiraju krivicu

Na današnjem suđenju Boban Stojiljković i Miloš Cajić su ostali pri svojim odbranama da nisu učestvovali ni u kakvom švercu kokaina.

Stojiljković je prvostepeneom presudom Specijalnog suda u Beogradu oslobođen za šverc kokaina, ali je tužilac uložio žalbu tražeći da se on proglasi krivim i kazni.

Tužilaštvo je u žalbi tražilo i da se Šariću poveća kazna tako da se osudi po strožem zakonu, dok su optuženi i sam Šarić tvrdili da nema dokaza protiv njih.

Predsedavajuci petočlanog veća Milimir Lukić u zakonskom roku će doneti presudu, a ocekuje se da to bude za mesec dana. Veće može da potvrdi ili preinači prvostepenu presudu.

Specijalni sud u Beogradu je nakon ponovljenog suđenja, 10. decembra 2018. godine prvostepenom presudom osudio Darka Šarića na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora kao organizatora kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain, a njegove saradnike i pripadnike grupe na kazne od godinu do 15 godina zatvora, dok je dvojicu oslobodio od optužbi za pomaganje izvršiocima posle učinjenog krivičnog dela.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво