Tužilaštvo: Nije utvrđen identitet političara pedofila; Jurić: Rekao sam sve što znam

Nakon razgovora sa Igorom Jurićem, Više javno tužilaštvo saopštilo je da se nije došlo do saznanja ko je navodni političar pedofil. Jurić kaže da je Tužilaštvu preneo sva svoja saznanja.

"Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela obljuba nad detetom", izjavila je Tanjugu portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Takođe, kako je dodala, nema podataka ni o identitetu maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo 13 godina.

Zbog toga, kako kaže portparolka, Tužilaštvo za sada još uvek nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje predkrivičnog postupka, a o daljem postupanju će blagovremeno obavestiti javnost.

Jurić se danas u Višem javnom tužilaštvu zadržao oko tri sata, nakon čega je medijima rekao da je Tužilaštvu preneo sva svoja saznanja.

"Rekao sam sve što znam. Moram da kažem da Fondacija ne želi da pravi aferu i što se mene tiče ovo je kraj. Sve informacije na dalje treba da tražite od tužilaštva", rekao je Jurić.

Jurić se u tužilaštvu zadržao oko tri sata, a iskaz je dao bez prisustva javnosti, jer je u toku predkrivični postupak.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво