Privedeno 15 osoba koje su učestvovale u incidentu ispred Skupštine

Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela petnaest osoba koje su učestvovale u incidentu ispred Skupštine, saopštio je ministar Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je kao "čist fašizam" fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu.

"Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji", poručio je Stefanović.

Istakao je da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 lica koja su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu.

Kako je naveo, oni će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom.

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su stepenište na ulazu u Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je dolazio na sednicu. Marjan Rističević je iz gužve izašao bez sakoa. 

"Nasilje nije put"

Nebojša Stefanović je rekao da očekuje da se niko ne ponaša nasilnički, da svi ljudi shvate da nasilje nije put.

"Ne smemo da gradimo zemlju u kojoj će se bilo ko obračunavati sa nekim samo zato što misli drugačije ili ima bilo kakvo drugačije uverenje", rekao je Stefanović.

Dodao je da će policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima i da neće dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje.

"Dakle, još jednom pozivam sve da odustanu od nasilja, to nikada ne sme da bude naš put, a svima onima koji se drznu da se bave nasiljem, policija i državni organi i te kako će umeti da odgovore", zaključio je Stefanović.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво